Omega-3 az anyának és a babának

A terhesség és a szoptatás alatt fontos, hogy elegendő* mennyiségű omega-3-at vigyünk be a szervezetünkbe, melynek jelentősége nem olyan széles körűen ismert, mint a D-vitaminé, a kalciumé és a folsavé.

A DHA, amely egy omega-3 zsírsav, fontos szerepet játszik a baba agyának és szemének egészséges fejlődésében*. A baba a DHA- készletét az anyán keresztül tölti fel, ezért fontos megmérni az anya DHA szintjét és szükség szerint kiegészíteni étrendjét.

A MINAMI®-nál hiszünk abban, hogy biztosítani tudjuk az anya és gyermeke optimális jólétét a terhesség minden szakaszában, a fogantatástól a terhességig és a szoptatásig. Ezért kifejlesztettünk két MINAMI® MyOmega tesztet, melyek segítségével otthonodban is könnyedén ellenőrizheted omega-3 szintedet.

Fedezd fel a személyre szabott Omega-3-at

A MINAMI® MyOmega-t úgy fejlesztettük ki, hogy személyre szabott tanácsokat adjunk az omega-3 fogyasztásával kapcsolatban a terhesség előtt, alatt és után egy prenatális vagy posztnatális DHA-teszt elvégzése után. Rendeld meg az öntesztet, értékeld az eredményeket, és állítsd be az omega-3 szintedet.

Étrended kiegészítésére többféle adagú, magas koncentrációjú és tisztaságú MINAMI® omega-3 és multivitamin étrend-kiegészítők közül választhatsz.

Ne aggódj, kiváló minőségű termékeinknek nincs hal íze!

A DHA és az EPA omega-3 zsírsavak egészségügyi előnyökkel járhatnak mind az anya, mind a baba számára a terhesség és szoptatás alatt

Az DHA és az EPA olyan speciális omega-3 zsírsavak, amelyek főként a tengeri halakban fordulnak elő és jótékony hatással vannak a szív normál működésére.2 Emellett mind az agy, mind a szem (retina) nagyon gazdag DHA-ban, amely mindkét szerv felépítése és funkciója szempontjából nélkülözhetetlen. Segít optimalizálni működésüket és fontos szerepet játszik a magzat és a csecsemő egészséges fejlődésében.

A terhesség alatt, és különösen az utolsó trimeszterben, a csecsemő agya hatalmas növekedési ugráson megy keresztül és nagy mennyiségű DHA-t halmoz fel. A DHA-ra, mint az agyszövet építőelemére tehát nagyon nagy az igény. Ez az építkezés az élet első két évében és még azután is folytatódik, mert a gyermek agya még mindig messze van a teljesen kifejlettől.

Szívműködés

Az EPA és a DHA segíti a várandós és újdonsült anyákat az egészséges szív megőrzésében napi 250 mg EPA+DHA bevitelével.*

Az agy fejlődése

Az anya a DHA-bevitelével bizonyítottan segít a magzat és a szoptatott csecsemő agyának normál fejlődésében.*

Látás

Az anya a DHA-bevitelével támogatja a magzat és a szoptatott csecsemő szemének normál fejlődését.*

Teljes egészség

Az omega-3 zsírsavak, az EPA és a DHA számos jótékony hatással vannak a testre és a lélekre, és hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez.**

Az anya a DHA fogyasztásával támogatja a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának egészséges fejlődését*

Mint sok tápanyag, a DHA is közvetlenül az anyától származik, akár a növekvő magzat placentáján keresztül, akár az anyatejből, amikor a csecsemőt szoptatja. Mennyiségét az étrended határozza meg. Ezért fontos, hogy ezt a zsírsavat közvetlenül és a megfelelő mennyiségben fogyaszd!

Amit megeszel, az most sokkal fontosabb, mint valaha, tehát vedd figyelembe, hogy vajon az étrendeddel biztosítani tudod-e a szükséges DHA mennyiséget, és ha nem, akkor fontold meg egy kifejezetten a terhesség idejére ajánlott tiszta omega-3 és multivitamin étrend-kiegészítő kombinált fogyasztását.

Hogyan kaphatok személyre szabott omega-3 ajánlást?

1. Vásárold meg a tesztet

A MINAMI MyOmega DHA teszttel megmérheted az omega-3 értékeket, és személyre szabott tanácsokat kapsz tőlünk.

2. Végezd el az öntesztet

A tesztelés egyszerű és fájdalommentes, otthon is elvégezhető. Csak egy csepp vérre vagy anyatejre van szükség.

3. Küldd el a tesztkártyát

Küldd el a tesztkártyádat a laboratóriumba ingyenesen, a mellékelt válaszborítékban.

4. Nézd át az eredményeket

Az eredményeket 1-2 héten belül e-mailben kapod meg.

5. Állítsd be az étrendedet

Személyre szabott omega-3 tanácsokat fogsz kapni az étrend beállításához.

6. Ismételd meg a tesztet

8-12 hetente végezhetsz tesztet az omega-3 szint ellenőrzéséhez.

* Az ajánlott napi 250 mg EPA+DHA bevitelén felül az anya további legalább 200 mg DHA bevitelével hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő agyának és szemének normál fejlődéséhez. (EFSA)

** Az EPA és a DHA hozzájárul a várandós és újdonsült anyák szívének megfelelő működéséhez napi 250 mg EPA+DHA bevitelével. A DHA hozzájárul a normál agyműködés és látás fenntartásához napi 250 mg DHA bevitelével. (EFSA)

*** A teszt kizárólag a tápláltsági állapot felmérésére szolgál, nem pedig betegség diagnosztizálására, kezelésére vagy gyógyítására. A teszt CE minősítéssel rendelkezik.

Product added to compare.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Weboldalunkon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény érdekében. További információk.