Gyakori kérdések

Mik az omega-3 zsírsavak és miért hasznosak?

Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek nélkülözhetetlen tápanyagok az egészséges élethez. Számos normál testfunkcióhoz omega-3 zsírsavakra van szükségünk, melyek például hozzájárulnak az egészséges szemhez vagy a sejtmembránok támogatásához az agyban; továbbá sok más egészségügyi előnyhöz kapcsolhatók, mint például az egészséges szívműködés fenntartása.

Mely élelmiszerek gazdagok omega-3 zsírsavakban?

Testünk nem képes omega-3 zsírsavak előállítására, ezért étrendünk részeként vagy étrend-kiegészítéssel kell hozzájutnunk. Az omega-3 zsírsavak két fő típusa:

ALA (alfa-linolénsav) - egyes növényi olajokban, például lenmagban, chia magban, repcében (canola), szójababban és dióban található. Továbbá néhány zöld zöldségben is, mint például a kelbimbó, a kelkáposzta, a spenót és a zöld saláták. A szervezet csak csekély mennyiségben tudja az ALA-t átalakítani EPA-ra és DHA-ra.

EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokozahexaénsav) - elsősorban zsíros halakban található.

Mi az EPA és a DHA? Az érzelmi egyensúly a MorEPA-val.

A MorEPA két nagyon fontos omega-3 zsírsavat tartalmaz. Az EPA és a DHA elengedhetetlen a sejtek létrehozásához és megújításához, valamint a sejtek általános egészségéhez. Mivel az egész testünk sejtekből áll, az EPA és a DHA hiánya negatív hatást gyakorol minden testrészünkre: csontjainkra, vérünkre, szerveinkre, bőrünkre, hajunkra és agyunkra. Közismerten az egészséges elme egészséges testben gyarapodik. Úgy tűnik, hogy az EPA és a DHA nemcsak optimális állapotban tartja a testet, hanem mentális lendületet ad, megalapozva az egészséges érzelmi egyensúlyt.

Mi az EPA, és miért hasznos?

Megállapították, hogy az EPA támogatja az egészséges keringési rendszert, következésképpen az egészséges szívműködést, támogatja a megfelelő immunműködést, támogatja az ízületek rugalmasságát, elősegíti a jó hangulatot és az érzelmi jólétet, és elengedhetetlen a tanuláshoz és az összpontosításhoz. A kutatások az EPA fogyasztás előnyeit mutatják az 5-6 évnél idősebb személyeknél, mely gyulladáscsökkentő, szellemi és emocionális előnyökkel jár.

Mi a DHA, és miért hasznos?

A DHA kulcsfontosságúnak bizonyul a memória és a kognitív funkciók szempontjából, és hozzájárul az egészséges terhességhez. A magzatok és csecsemők szem- és agyfejlődése a DHA-tól függ. A DHA úgy is ismert, hogy csökkenti a stressz káros hatásait és támogatja az egészséges szívverést. Testünk átalakítja az EPA-t DHA-ra, de fordítva nem képes. A kutatások azoknál a terhes és szoptató nőknél, valamint 0-5 éves gyermeknél mutatnak előnyöket, akik nagyobb mennyiségű DHA-t tartalmazó étrend-kiegészítőt fogyasztanak, így támogatva a növekedést és a fejlődést.

Melyik fontosabb: az EPA vagy a DHA?

Az EPA-ra és a DHA-ra is szükségünk van! A kutatásokból megtudtuk, hogy az EPA hiánya gyengíti a szervezet immunrendszerét (a betegségek elleni küzdelemben). Mindkét omega-3 zsírsav (EPA és DHA) hiánya veszélyezteti a mentális egészséget. Ez a koncentrálás nehézségeiben, a tanulási problémákban, a gyenge memóriában nyilvánul meg ... és közvetlenül a depresszió, az öngyilkossági kísérletek és az ADHD kialakulásának fokozott kockázatához vezet. Ne feledje azonban, hogy az EPA és a DHA alacsony szintje nem az egyetlen meghatározó tényező, amely a civilizációnkra jellemző rendellenességek kialakulásához vezet, de határozottan fontos tényező. Az EPA és a DHA elengedhetetlen az optimális agyműködéshez. A DHA az agy fontos építőköve. A DHA döntő fontosságú az agy egészséges fejlődéséhez és növekedéséhez. A születendő gyermek agya a terhesség harmadik trimeszterében ugrásszerű növekedésen megy keresztül, és a születés utáni első három hónap is döntő fontosságú a baba későbbi agyi fejlődése szempontjából. Az agysejt membránok struktúrájában fontos a DHA megfelelő szintje. Később az életben elegendő mennyiségű DHA szükséges ahhoz, hogy a sejtmembránok rugalmasak legyenek. Az EPA szabályozza az agy működését. Az EPA egy alapvető anyag, amelyet a szervezet számos, a hormonális egyensúlyt, az immunrendszer működését, az agy működését és a szövetek vérellátását szabályozó alapvető anyag előállítására használ. Az EPA elengedhetetlen az agy működésének pillanatnyi szabályozásához. 

Az EPA néha hatékonyabb, mint a DHA:

Számos tanulmány kimutatta, hogy az EPA az, nem a DHA, ami felgyorsítja bizonyos állapotok, például az ADHD, a diszlexia, a depresszió és a memóriazavarok gyógyulási folyamatát.

Olyan állapotok, mint az autoimmun betegségek, a szív-érrendszeri betegségek, a depresszió, gyulladásos reakciókkal járnak. Az EPA, sokkal inkább, mint a DHA, segít enyhíteni ezeket a gyulladásokat.

Milyen márka a Minami?

A Minami a szuperkritikusan desztillált omega-3 zsírsav étrend-kiegészítők prémium vonala, amely halból és algából származik. A Minami az egyetlen olyan márka, amely 100%-osan szuperkritikus eljárással készült omega-3 zsírsavat kínál, biztosítva ezzel a legmagasabb hatóanyag tartalmú és a legtisztább omega-3 termékeket a piacon.

Honnan származik a Minami?

A Minami Nutrition-t Jo Wyckmans alapította 1999-ben, Belgiumban. Az 1980-as években Jo lazacolaj étrend-kiegészítőket kezdett használni az egészségügyi programja részeként, de növekedést látott a trigliceridjeiben. A magasabb koncentrációjú halolajok keresésekor csalódott a rendelkezésre álló termékek tisztasági szintjeiben. Az EPA -a DHA-nál- nagyobb fontosságára utaló tudományos bizonyítékok számának növekedésével, Jo egyike volt azon kevés európai úttörőnek, akik támogatták a magas EPA tartalmú termékek egészségügyi felhasználását.

Jo Wyckmans elégedetlen volt a saját magának és családjának szánt "legjobb" táplálékkiegészítők keresése során, de szerencsére arra késztette, hogy kifejlessze saját magas koncentrációjú, terápiás Omega-3 olaj termékcsaládját. 1999-ben Jo megalapította a Minami-t és elindította a MorEPA-t, amely egy molekulárisan desztillált, nagy koncentrációjú, magas EPA és alacsonyabb DHA tartalmú étrend-kiegészítő volt. 2002-ben Jo a szuperkritikus szén-dioxid desztillációt tanulmányozta, és kizárólagosságot szerzett a gyártási folyamatra annak érdekében, hogy új Omega-3 termékeket fejlesszen a kereskedelmi piacon. Ez a folyamat megmutatta, hogyan kell a legmagasabb Omega-3 koncentrációt és a legmagasabb tisztaságú termékeket létrehozni. A CO2 desztilláció környezetbarát folyamat, a lehető legkisebb szén-dioxid-lábnyommal.

Miben különböznek a Minami olajok a tipikus halolajoktól?

A Minami olyan felülmúlhatatlan koncentrációjú formulákat kínál, amelyek a lehető legtöbb Omega-3 tápanyagot tartalmazzák töltőanyagok nélkül és amelyekből így kevesebb kapszulát kell bevenni. A Minami szabadalmaztatott, szuperkritikus kettős folyamatú CO2 technológiája kíméletesen és biztonságosan koncentrálja az omega-3 zsírsavakat, így egyedülálló szelektivitást biztosít a leginkább biológiailag aktív omega-3 zsírsavaknak (EPA és DHA). Kevesebb hőhatás, kevesebb ismétlődő folyamat és a természetes szén-dioxid, mint oldószer használata révén a Minami 95%-os omega-3 csúcskoncentrációt érhet el, a felesleges zsírokat és töltőanyagokat elhagyva. A Minami termékei olyan magas koncentrációjúak, hogy általában csak napi 1 kapszulára van szüksége. Más vezető márkák esetében három, négy, öt, vagy akár hat kapszulát kell elfogyasztania a kedvező dózis elérése érdekében.

Mi a szuperkritikus CO2 technológia folyamata?

A Minami Nutrition egy szabadalmaztatott, alacsony hőmérsékletű szuperkritikus CO2 technológiát használ, amely a legújabb fejlett kutatások alapján példátlan koncentrációt, tisztaságot, fenntarthatóságot és egyedülálló egyedi készítményeket biztosít.

1. lépés: Szuperkritikus folyadék extrakció. Ebben a lépésben a halolajat dekontaminálják, és az omega-3 zsírsavakat kíméletesen koncentrálják magas hő vagy durva vegyi oldószerek használata nélkül. A szuperkritikus szén-dioxidot kíméletes és hatékony oldószerként használják, amely kevés hőt igényel, és megvédi a hőérzékeny omega-3 zsírsavakat az oxidációtól. A telített zsírokat, a koleszterint és más felesleges zsírokat eltávolítják.

2. lépés: Szuperkritikus folyadékkromatográfia. A következő lépésben az előkoncentrált halolajat tovább tisztítják, kíméletesen koncentrálják és tiszta EPA-t és tiszta DHA-t különítenek el. Innentől kezdve a Minami az EPA és a DHA egyedi arányait hozhatja létre a legújabb, fejlett tudomány alapján, kevesebb hő és kevesebb ismétlődő folyamat felhasználásával.

E két technológia kombinációja egy szabadalmaztatott eljárás, amely az Omega-3 halolajat a lehető legjobb minőségben biztosítja, a lehető legkisebb hatással a környezetre.

Milyen előnyökkel jár a szuperkritikus CO2 technológia?

A szabadalmaztatott szuperkritikus CO2 technológia számos előnnyel jár:

• 400%-kal kevesebb hőt használnak az egész folyamat során, mint a molekuláris desztilláció esetében, oxigén expozíció nélkül. A természetes szén-dioxidot a szerves oldószerek gyengéd alternatívájaként használják, amely megvédi a végterméket az oxidációtól.

• A legmagasabb koncentrációjú omega-3 zsírsavakat biztosítja. Az átlagos halolaj 30% omega-3-mat és 70% felesleges zsírokat tartalmaz. A Minami formulái 80%-95% omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, telített zsírok nélkül.

• A szuperkritikus állapotban lévő szén-dioxid az EPA és a DHA egyedi arányait teszi lehetővé, hogy tükrözze az omega-3 jelenlegi tudományos bizonyítékait.

• Példátlan tisztaság. A Minami olajok minden egyes tételét elemzik, meghaladva a nehézfémekre, PCB-kre, peszticidekre és dioxinokra vonatkozó szigorú nemzetközi előírásokat.

A Minami termékek gyógyszerészeti minőségűek?

Igen. A gyógyszerészeti minőségű halolaj azt jelenti, hogy a halolajat egy valódi gyógyszeripari API-val (gyógyászati hatóanyag) gyártották, amely a gyógyszeripar által kidolgozott szigorú ellenőrzéseken ment keresztül. A terméknek 99 százalékos tisztaságúnak kell lennie anélkül, hogy bármilyen kötőanyagot, töltőanyagot, segédanyagot, festéket vagy ismeretlen anyagot tartalmazna.

Hogyan távolítják el a nehézfémeket, a növényvédő szereket és más szennyeződéseket a Minami termékeiből?

Technológiánk egy szabadalmaztatott háromlépcsős tisztítási folyamatot foglal magában, amely olyan olajokat biztosít, amelyek gyakorlatilag nem tartalmaznak szennyező anyagokat (PCB-k, dioxinok) és nehézfémeket (például higanyt).

• Aktív szénszűrés

• Szuperkritikus folyadék extrakció (SFE)

• Szuperkritikus folyadékkromatográfia (SFC)

Az aktív szénszűrés lehetővé teszi, hogy a szennyeződések visszafordíthatatlan módon egy porózus szén-tartályba kerüljenek. Következésképpen mind az SFE, mind az SFC szuper kritikus állapotban lévő szén-dioxidot használ, amit szuperkritikus CO2 neveznek. Ez a fejlett technológia kíméletesen vonja ki az omega-3 zsírsavakat, túlzott hő és kémiai oldószerek alkalmazása nélkül. Továbbá ez az eljárás kiküszöböli bármely izomer (módosított szerkezetű molekulák) vagy más nemkívánatos melléktermék (felesleges zsírsavak) kialakulásának, illetve a szennyeződések és oldószer maradványok expoziciójának lehetőségét a végtermékben.

Miért tartalmaz a Minami termékeinek többsége olyan nagy mennyiségű EPA-t és kisebb mennyiségű DHA-t?

Az EPA és a DHA, mindkettő omega-3 zsírsav, és úgy tudjuk, hogy a szervezetben nagyon eltérő módon hatnak. A fejlett omega-3 kutatások azt sugallják, hogy az EPA magas koncentrációja, a DHA-val együtt, képes támogatni a hangulatot, a kognitív funkciókat és a szív- és érrendszeri egészséget. A legtöbb korai halolaj kutatás a DHA számos előnyére összpontosított, de egyre inkább az EPA került az előtérbe. Mig a DHA szerkezeti szempontból fontos (különösen nagyon fiatal korban), az EPA egy funkcionálisabb omega-3 zsírsav. Ezenkívül szükség szerint testünk az EPA-t DHA-ra alakíthatja át.

Milyen halfajokat használnak a Minami termékeiben?

A Minami olyan kis halakat használ fel mint a hering, a makréla, a szardella és a szardínia, amelyek az Antarktisz körüli fenntarthatóan kezelt, hideg vizekből (a Csendes-óceán déli részéről) származnak. Ezek a kis halak a táláléklánc alján helyezkednek el, csökkentve a káros szennyeződések felhalmozódását, amelyek a hosszabb élettartamú nagyobb halaknál jellemzőbbek. A Minami csak bőségesen rendelkezésre álló, fenntartható halfajokat használ, amelyekre szigorú halászati kvóták vonatkoznak.

Hogyan tudom eldönteni, hogy melyik Minami terméket használjam?

A Minami egyedi omega-3 termékcsaládot kínál, amelyek bizonyos célfelhasználók és bizonyos korcsoportok számára előnyösek. A csomagolás hasznos információkat tartalmaz az adott formuláról és a tervezett felhasználás előnyeiről. A Minaminak minden korosztály számára van omega-3 készítménye. Ha bármilyen kérdése van, hívjon minket a +36 30 323 3395 telefonszámon. Ha Önnek egészségügyi problémája van, forduljon orvosához.

Miért ajánlott a DHA a terhesség és a szoptatás időszakában?

A terhesség harmadik negyedének kezdetétől a 18. hónapig a DHA alapvető táplálkozási összetevő a baba egészséges fejlődéséhez. A terhes nők elveszítik a saját DHA tartalékuk felét, ezért a terhesség és szoptatás idején történő étrend-kiegészítés kifejezetten ajánlott. Ez nem károsíthatja a babát, viszont komolyan segíti a gyermeket abban a korai szakaszban, amikor növekszik az anyaméhben. Fontos Önnek és a babájának is!

Product added to compare.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Weboldalunkon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény érdekében. További információk.