A Minaminál tudjuk, hogy meg kell felelnünk az egészségtudatos emberek elvárásainak. Ezért fejlesztettük ki hexánmentes omega-3 étrend-kiegészítőink széles palettáját, melyek mindegyike a legmagasabb tisztaságot, koncentrációt és minőséget kínálja és környezetbarát módon készül. Gyógyszerészeti minőségű halolajakat forgalmazunk, melyeket szigorú európai környezetvédelmi szabványnak megfelelően állítunk elő. A Minami a legfejlettebb, neves tudósok által is elismert, szabadalmaztatott környezetbarát gyártási módszert alkalmaz, úgynevezett szuperkritikus CO2-technológiát. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy elérjük az omega-3 maximális koncentrációját és a páratlan tisztaságot, hűséges ügyfeleink magas elvárásainak kielégítésére.

S.M.A.R.T. Choice!

S.M.A.R.T. Technológia
A Minami okos választás!

Szuperkritikus omega-3 védelem
Maximális hatóanyag tartalom
Egyedi összetétel
Gyógyszerészeti tisztaság
Környezetbarát technológia

A Minami szuperkritikus CO2 desztilláció

A Minami olajokat más márkákhoz képest lényegesen kevesebb hőhatás éri a gyártás során.

A molekuláris desztilláció folyamata más gyártóknál

Milyen előnyei vannak a szuperkritikus CO2 desztillációnak?

A Minami halolajokat szuperkritikus CO2 extrakciós eljárással állítják elő, ellentétben más olajokkal, amelyek molekuláris vagy folyadékkromatográfiás desztillációval készülnek. E folyamatok közötti különbségeket a következő ábrán mutatjuk be.

Az omega-3 olajok extrakciós és tisztítási módszereinek összehasonlítása
Minami Szuperkritikus CO2 technológiaMolekuláris desztillációFolyadék kromatográfia
szerves oldószerek használatanemnemigen
a végtermék nyomokban szerves oldószerekkel szennyezett lehetnemnemigen
magas hőmérséklet miatti oxidatív stressznem
< 50 °C
igen
160-200 °C
nem
izomerek képződésének veszélyenemigennem
az oxigénnel való nemkívánatos expozíció kockázatanagyon valószínűtlenvalószínűtlenlehetséges
a szennyező anyagok hatékony eltávolítása (nehézfémek, peszticidek, dioxinok, PCB-k, furánok stb.)igenigenkorlátozott
elegendően nagy szeparációs szelektivitást biztosít a magas koncentrációjú EPA és/vagy DHA előállításáhozigennemigen
környezeti hatásalacsonyközepesmagas
A Minami gyártási módszere 400%-kal kevesebb hőt igényel, oxigén expozíció nélkül, amely fenntartja az omega-3 integritását, így teljeskörű egészségügyi előnyökkel jár. Ezenkívül ez a módszer biztosítja, hogy nincsenek telített zsírok a termékekben- ellentétben a világon értékesített halolajok túlnyomó többségével, amelyek elfogadhatatlanul nagy mennyiségű telített zsírokat tartalmaznak -, ami akadályozza a szervezetnek azon képességét, hogy az omega-3-mat felhasználja.

Nyomás alatt és alacsony hőmérsékleten a szén-dioxid (szuperkritikus CO2) "zsíroldó" oldószerként működik, amely kivonja az omega-3 zsírsavakat a halolajból. Ez a hexánmentes extrakció innovatív, mivel anélkül távolítja el a két esszenciális zsírsavat, az EPA-t és a DHA-t, hogy minőségüket megváltoztatná, és megőrzi azok kémiai integritását alapvető étrendi zsírokként a szervezetben. Ezek az omega-3 zsírsavak ezután készen állnak arra, hogy étrend-kiegészítéssel a szervezetbe jussanak és a legtisztább állapotukban, szennyező anyagok nélkül erősítsék egészségünket.

Minőség és fenntarthatóság

A Minami az alábbi öt garanciát nyújtja:

 • Termékeink akár 90-95% omega-3 hatóanyagot tartalmaznak kapszulánként.

 • A PCB-k, a nehézfémek, a peszticidek és más szennyező anyagok szintje nagyon szigorú határértékek alatt van.

 • Halolajunk környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkezik (EMAS tanúsítvány).
 • A legfejlettebb, környezetbarát szuperkritikus tisztítási folyamatot alkalmazunk, alacsony hőmérsékleten. Nem használunk sem kémiai oldószereket, mint például a hexán, sem telített zsírokat töltőanyagként.

 • Olyan étrend-kiegészítőket kínálunk, melyeket a tudomány alkotott.

A lehető legkisebb ökológiai lábnyom

HalfajokA környezetre gyakorolt hatás korlátozása érdekében a Minami csak olyan halakat dolgoz fel, mint a szardella, a makréla, a szardínia és a hering, amelyek nem minősülnek veszélyeztetett fajoknak. Tőkehalat soha nem használunk: mert ez a hal csak kevés omega-3-mat tartalmaz, túl sok halat kellene feláldozni a szükséges omega-3 mennyiségért.

Nem használunk hexántA Minami környezettudatos szemlélete kizárja az irritáló, kémiai oldószerek, például a hexán használatát. Kizárólag szén-dioxidot használunk a szuperkritikus CO2 desztillációs folyamat során, és újrahasznosítjuk.

EMAS tanúsított termelésA Minami szuperkritikus omega-3 étrend-kiegészítőit EMAS státuszú létesítményben állítják elő. Az EMAS a környezet megóvásának európai szabványa. Az európai környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer (EMAS) garantálja, hogy a gyártó létesítmény folyamatosan értékeli, felügyeli, jelentést készít és javítja környezeti teljesítményét.

A halolaj nem oka a túlhalászásnak

Körülbelül 1 millió tonna mélytengeri halat fognak évente halolaj termelés céljából. Ez a teljes fogás alig 1%-a! Továbbá a 2010-ben elvégzett becslések azt mutatják, hogy ennek a mennyiségnek körülbelül 88%-át tenyésztett halak takarmányaként használják az akvakultúrában, így tehát csak az eredeti 1%-nak a 12%-át, vagyis a teljes fogás 0,12%-át szánják étrend-kiegészítő halolajoknak.

A globális halfogás céljai

Érdemes tehát tudni, hogy a tudományos kutatások szerint, mintegy 16,2 millió tonna halat áldoznak fel sertés, baromfi és szarvasmarha takarmányként feldolgozva; 5.4 millió tonna hal kerül a kedvtelésből tartott állatok eledelébe (macskáknak, kutyáknak és prémes állatoknak); 18 millió tonna hal a tenyésztett halak takarmányában végzi. Egy dolog világos: a túlhalászást jelentősen csökkenteni lehetne, ha az ember kevesebb ipari eredetű húst fogyasztana, és kevesebb állateledelt vásárolna.

Források: De Silva SS, Turchini GM. Towards understanding the impacts of the pet food industry on world fish and seafood supplies. J Agric Environ Ethics 2008; 21(5):459-467. Alder J, Campbell B, Karpouzi V, Kaschner K, Pauly D. Forage fish: from ecosystems to markets. Annu Rev Environ Resour 2008; 33:153-66. Campbell B, Alder J. Fishmeal and fish oil: production trade and consumption. 2006; p47-66 In: Alder J, Pauly D (eds.). On the multiple uses of forage fish: from ecosystems to markets. Fisheries Centre Research Reports 14(3). Fisheries Centre, University of British Columbia (ISSN1198-6727).

Környezeti hatások

Gyógyszerészeti tisztaság

A Minami halolajait a Peru körüli tiszta vizekből származó kis mélytengeri halakból állítják elő. A legkisebb halfajokban található a legkevesebb toxin, amit a gyakori elemzéseink igazolnak. A Minami halolaj étrend-kiegészítőkből a szennyező anyagokat, például PCB-ket, peszticideket, dioxinokat és nehézfémeket (higany, ólom és kadmium) a lehető leghatékonyabb módon távolítják el, és az oxidációs szint is nagyon alacsony. A Minami által használt belső szabványok meghaladják a GOED és az IFOS általánosan elfogadott szabványait.


Megbízható címkézés

A csomagoláson feltüntetett omega-3 zsírsavak koncentrációi valósak. Az összes Minami termék teljes körű és részletes elemzésen esik át annak érdekében, hogy ez garantált legyen az Ön számára.

Az IFOS program

Az International Fish Oil Standard (IFOS) program az omega-3 halolajok gyártóktól független tesztelési és tanúsítási programja.

 • A termékeket a szennyező anyagok, a stabilitás és a hatékonyság szempontjából a GOED vagy a WHO szabványai szerint elemzik.

 • A kötegelt jelentések megtalálhatók a weboldalukon, és letölthetők.

 • A tesztelés öt kategóriában történik, melyekkel "csillagokat" lehet szerezni. 1 csillag jár az összes CRN / WHO tesztelési kategória teljesítéséért; 1 csillag, ha az Omega-3 koncentráció nagyobb, mint 60%; 1 csillag, ha az oxidációs szint kevesebb, mint a CRN szabvány 75%-a; 1 csillag ha a PCB-k szintje kevesebb, mint a CRN-standard 50%-a; 1 csillag ha a dioxinok szintje kevesebb, mint a WHO standard 50%-a.

A Minami halolajokat jóval szigorúbb szabványok szerint és sokkal többféle szennyező anyag tartalomra tesztelik, mint az IFOS tesztprogramban, ez garantálja az elérhető legmagasabb minőséget az iparágban. A Minami halolajok elemzési tanúsítványai kérésre elérhetők.

Hasonlítsa össze a termékeket!

Sokan tudják, hogy a halolajok fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden omega-3 étrend-kiegészítő egyformán hatékony. A Minami étrend-kiegészítők nagyon magas koncentrációjú omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, így Önnek csak napi egy kapszulát kell bevennie ahhoz, hogy élvezhesse ezeket az előnyöket. A Minami volt az egyik első vállalat, amely minden egyes gyártási tétel részletes elemzési adatait közzétette. 2005 januárjától minden egyes halolaj tétel teljes körű elemzésen megy át. Az elemzési tanúsítványok kérésre megtekinthetők.

Tudta, hogy sok márka

 • javíthatná termékei tisztaságát, de nem teszi, mert így pénzt takaríthat meg?

 • egyszerű marketinggel olyan egészségügyi előnyöket közvetít, melyeket a tudomány nem támogat?

 • olyan termékeket kínál, melyek jóval kisebb mennyiségben tartalmaznak hatóanyagokat, azaz omega-3 zsírsavakat, így a hatékony adagolás már magasabb költséggel jár?

Mit kell ellenőriznem?

Az összetevők mindig megtalálhatók a csomagoláson.

Mindig ellenőrizze, hogy a csomagoláson jelzett pl. „1000 mg halolaj” valóban a kapszula tiszta halolaj mennyiségét jelzi, vagy a kapszula teljes tartalmát tüntetik fel így, amely azonban az egyéb összetevőket is magában foglalja. Általában a termékleírásából nem derül ki sem a halolaj eredete, sem a tisztasága.

Hatóanyag koncentráció


Ez mutatja a kapszulában lévő legfontosabb Omega-3 zsírsavak pontos mennyiségét, így például az EPA és a DHA koncentrációját. Egy 1000 mg-os halolaj vagy krill olaj (rákolaj) kapszula lehet, hogy csak fele, vagy még kevesebb arányban tartalmaz EPA és DHA zsírsavakat. A további összetevők akár növényi olajok, felesleges Omega-6/9 vagy más zsírsavak vagy egyéb élelmiszeripari töltőanyagok is lehetnek. Tehát csak azért, mert egy kapszula tömege pl. 1000 mg, nem biztos, hogy ténylegesen 1000 mg tiszta Omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Mindig ellenőrizze az EPA és a DHA kapszulánkénti mennyiségét!

Adagolás


Az adagolás az EPA és a DHA koncentrációjától függ. Amennyiben a termékben az EPA és a DHA nagyobb koncentrációban van jelen, kevesebb kapszulára van szükség a napi adaghoz. Egyes márkák esetén három, négy, hat, vagy akár tíz kapszulát kell bevennie naponta ahhoz, hogy elérje az EPA és a DHA szükséges napi bevitelének mennyiségét.

Költség


Ne tévessze meg egy 30, 60 vagy 90 db-os kapszulát tartalmazó csomag ára. Számolja ki, hány kapszulát kell bevennie minden nap és meddig tart a csomag. Az olcsóbb termékek végül drágák lesznek, ha három, négy vagy több kapszulára van szüksége naponta.

Összetevők


Mindig ellenőrizze az összetevőket. Sok gyártó növényi olajokkal keveri a halolajokat, például repce-, napraforgó- vagy földimogyoró-olajjal, vagy akár telített zsírokat, vagy más töltőanyagokat használ, amelyek egészségtelenek is lehetnek, ugyanakkor kis mennyiségű lehet a termék EPA és DHA tartalma.

Környezetre gyakorolt hatás


Válasszon nem veszélyeztetett fajokból származó halolajat, olyan terméket, melyet környezetbarát módon állítottak elő. Célszerű a kisebb halakat (makréla, szardella) választani. A tonhal egy veszélyeztetett faj, amely jelentős mennyiségű higanyt és PCB-t is tartalmaz. Az optimális garancia egy EMAS tanúsítvány (környezetvédelmi vezetési és auditálási rendszer, az Európai Parlament jóváhagyásával).

Miért válassza a Minamit?

 • A Minami nagyon magas omega-3 tartalmú termékeket kínál, tudományosan bizonyított hatásokkal és előnyökkel.

 • Termékeink szabadalmaztatott, környezetbarát technológiával készülnek.

 • A Minami csak fenntarthatóan halászott kisebb halfajokat használ.

 • Amikor azt mondjuk, hogy az olajunk "hűs", akár szó szerint is értheti: szuperhatékony és környezetbarát gyártási folyamatunk során 75%-kal kevesebb hőnek tesszük ki az érzékeny olajokat, mint versenytársaink. Ez a folyamat rendkívül tiszta halolajat eredményez, nagyon magas omega-3 koncentrációval.
 • Ha optimalizálni szeretné életminőségét, válassza partnerként a Minamit. Filozófiánk egyszerű: a Minami magas omega-3 koncentrációjú étrend-kiegészítőket kínál tudományos alapokkal, olyan omega-3 zsírsavakat, melyeket Ön bizalommal fogyaszthat.

 • A Minami termékei a tiszta és kiváló minőségű étrend-kiegészítők fejlesztése során világszerte összegyűjtött szakértelem eredményeként jöttek létre. Elismerten, mint a legjobb a világon.

 • Termékeink biztosítják a prémium esszenciális zsírsavak előnyeit, amelyek jók a szívének, az agyának és a szemének.

 • Több millió hűséges vásárló világszerte.
Product added to compare.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Weboldalunkon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény érdekében. További információk.