Omega-3 az anyának és a babának

A terhesség és a szoptatás alatt fontos, hogy elegendő* mennyiségű omega-3-at vigyünk be a szervezetünkbe, melynek jelentősége nem olyan széles körűen ismert, mint a D-vitaminé, a kalciumé és a folsavé.

A DHA, amely egy omega-3 zsírsav, fontos szerepet játszik a baba agyának és szemének egészséges fejlődésében*. A baba a DHA- készletét az anyán keresztül tölti fel, ezért fontos megmérni az anya DHA szintjét és szükség szerint kiegészíteni étrendjét.

A MINAMI®-nál hiszünk abban, hogy biztosítani tudjuk az anya és gyermeke optimális jólétét a terhesség minden szakaszában, a fogantatástól a terhességig és a szoptatásig. Ezért kifejlesztettünk két MINAMI® MyOmega tesztet, melyek segítségével otthonodban is könnyedén ellenőrizheted omega-3 szintedet.

Fedezd fel a személyre szabott Omega-3-at

A MINAMI® MyOmega-t úgy fejlesztettük ki, hogy személyre szabott tanácsokat adjunk az omega-3 fogyasztásával kapcsolatban a terhesség előtt, alatt és után egy prenatális vagy posztnatális DHA-teszt elvégzése után. Rendeld meg az öntesztet, értékeld az eredményeket, és állítsd be az omega-3 szintedet.

Étrended kiegészítésére többféle adagú, magas koncentrációjú és tisztaságú MINAMI® omega-3 és multivitamin étrend-kiegészítők közül választhatsz.

Ne aggódj, kiváló minőségű termékeinknek nincs hal íze!

A DHA és az EPA omega-3 zsírsavak egészségügyi előnyökkel járhatnak mind az anya, mind a baba számára a terhesség és szoptatás alatt

Az DHA és az EPA olyan speciális omega-3 zsírsavak, amelyek főként a tengeri halakban fordulnak elő és jótékony hatással vannak a szív normál működésére.2 Emellett mind az agy, mind a szem (retina) nagyon gazdag DHA-ban, amely mindkét szerv felépítése és funkciója szempontjából nélkülözhetetlen. Segít optimalizálni működésüket és fontos szerepet játszik a magzat és a csecsemő egészséges fejlődésében.

A terhesség alatt, és különösen az utolsó trimeszterben, a csecsemő agya hatalmas növekedési ugráson megy keresztül és nagy mennyiségű DHA-t halmoz fel. A DHA-ra, mint az agyszövet építőelemére tehát nagyon nagy az igény. Ez az építkezés az élet első két évében és még azután is folytatódik, mert a gyermek agya még mindig messze van a teljesen kifejlettől.

Szívműködés

Az EPA és a DHA segíti a várandós és újdonsült anyákat az egészséges szív megőrzésében napi 250 mg EPA+DHA bevitelével.*

Az agy fejlődése

Az anya a DHA-bevitelével bizonyítottan segít a magzat és a szoptatott csecsemő agyának normál fejlődésében.*

Látás

Az anya a DHA-bevitelével támogatja a magzat és a szoptatott csecsemő szemének normál fejlődését.*

Teljes egészség

Az omega-3 zsírsavak, az EPA és a DHA számos jótékony hatással vannak a testre és a lélekre, és hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez.**

Az anya a DHA fogyasztásával támogatja a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának egészséges fejlődését*

Mint sok tápanyag, a DHA is közvetlenül az anyától származik, akár a növekvő magzat placentáján keresztül, akár az anyatejből, amikor a csecsemőt szoptatja. Mennyiségét az étrended határozza meg. Ezért fontos, hogy ezt a zsírsavat közvetlenül és a megfelelő mennyiségben fogyaszd!

Amit megeszel, az most sokkal fontosabb, mint valaha, tehát vedd figyelembe, hogy vajon az étrendeddel biztosítani tudod-e a szükséges DHA mennyiséget, és ha nem, akkor fontold meg egy kifejezetten a terhesség idejére ajánlott tiszta omega-3 és multivitamin étrend-kiegészítő kombinált fogyasztását.

Hogyan kaphatok személyre szabott omega-3 ajánlást?

1. Vásárold meg a tesztet

A MINAMI MyOmega DHA teszttel megmérheted az omega-3 értékeket, és személyre szabott tanácsokat kapsz tőlünk.

2. Végezd el az öntesztet

A tesztelés egyszerű és fájdalommentes, otthon is elvégezhető. Csak egy csepp vérre vagy anyatejre van szükség.

3. Küldd el a tesztkártyát

Küldd el a tesztkártyádat a laboratóriumba ingyenesen, a mellékelt válaszborítékban.

4. Nézd át az eredményeket

Az eredményeket 1-2 héten belül e-mailben kapod meg.

5. Állítsd be az étrendedet

Személyre szabott omega-3 tanácsokat fogsz kapni az étrend beállításához.

6. Ismételd meg a tesztet

8-12 hetente végezhetsz tesztet az omega-3 szint ellenőrzéséhez.

* Az ajánlott napi 250 mg EPA+DHA bevitelén felül az anya további legalább 200 mg DHA bevitelével hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő agyának és szemének normál fejlődéséhez. (EFSA)

** Az EPA és a DHA hozzájárul a várandós és újdonsült anyák szívének megfelelő működéséhez napi 250 mg EPA+DHA bevitelével. A DHA hozzájárul a normál agyműködés és látás fenntartásához napi 250 mg DHA bevitelével. (EFSA)

*** A teszt kizárólag a tápláltsági állapot felmérésére szolgál, nem pedig betegség diagnosztizálására, kezelésére vagy gyógyítására. A teszt CE minősítéssel rendelkezik.

Product added to compare.

See our privacy statement for how we protect your privacy. We use cookies to improve the user experience on our website. More information.